Μέχρι στιγμής στην αγορά υπάρχουν κάρτες γραφικών της Nvidia και της AMD, οι οποίες πουλάνε τις τεχνολογίες τους στους κατασκευαστές οι οποίοι φέρνουν τις δικές τους προτάσεις. Η Intel ετοιμάζεται να μπει στον χώρο αυτό με την κυκλοφορία της σειράς 7nm Xe GPU. Η Intel αποκάλυψε εχθές την πρώτη κάρτα γραφικών της σειράς η οποία ονομάζεται Ponte Vecchio.

Το όνομα της GPU έρχεται από μία παλιά γέφυρα που βρίσκεται στην Φλωρεντία. Ο όρος αυτός αναφέρεται στην σύνδεση μεταξύ των GPU ή όπως την ονομάζει η Intel, Compute Express Link (CXL), η οποία θα χρησιμοποιείται από την Ponte Vecchio.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι αυτές οι κάρτες γραφικών δεν έχουν δημιουργηθεί για gaming αλλά για exascale computing. Στις 17 Νοεμβρίου, αναμένεται και η παρουσίαση του project “Aurora“. Αυτός ο exascale computer, θα χρησιμοποιεί πυρήνες Sapphire Radips Xeon, κάρτες γραφικών Ponte Vecchio και το oneAPI της Intel.

Οι νέες κάρτες γραφικών της Intel αναμένεται να έχουν ultra-high cache και υψηλό memory bandwidth και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν σε τομείς όμως το Cloud GFX, Workstation, Gaming, PC Mobile, Ultra Mobile αλλά και Media Transcore Analytics.

Πηγή

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *