Μήνυμα προς την Τουρκία , με αφορμή τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, να σταματήσει την κλιμάκωση της έντασης και την παραβατική συμπεριφορά ,έστειλε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας .

«Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι προϋπόθεση για την καλή γειτονία και η Τουρκία πρέπει να σταματήσει αυτήν την κλιμάκωση της έντασης και την παραβατική συμπεριφορά .Η μονομερής ενέργεια σε συνεννόηση σήμερα με την κυβέρνηση της Λιβύης να προχωρήσει σε μια ανυπόστατή συμφωνία πέρα και έξω από κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, είναι μια προκλητική συμπεριφορά που μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει στο εγγύς μέλλον,» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «αδράνεια και πολιτική κατευνασμού» και ζήτησε την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. «Έχουμε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση ότι η πολιτική του κατευνασμού προκειμένου η Τουρκία να μειώσει προσφυγικές ροές δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, βρισκόμαστε δυστυχώς μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη, επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη μας. Είναι διπλά αρνητική η εξέλιξη αυτή με την έννοια ότι και έχουμε ενέργειες εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά και ταυτόχρονα δεν έχουμε καμιά θετική εξέλιξη σε ότι αφορά την σωστή τήρηση της Ευρωτουρκικής Συμφωνίας ,» είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε :«η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει δύναμη φωνής και πυγμή που δεν έχει, και στρατηγική. Χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική που να αναδεικνύει τα προβλήματα στην διάσταση τους και συμμαχίες προκειμένου να αποτρέπουμε τέτοιου είδους κινήσεις. Είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και να συζητηθούν όλα αυτά και να σταματήσει η στρατηγική της αδράνειας στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής και η στρατηγική κατευνασμού των γειτόνων μας.»

Ερωτηθείς για το προσφυγικό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα το οποίο ήρθε για να μείνει. Συνεπώς οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι δε χωράνε στο ζήτημα αυτό επικοινωνιακού χαρακτήρα προσεγγίσεις αλλά μία στρατηγική που να έχει αποτελεσματικότητα. Νομίζω ότι και σε αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση πολύ σύντομα βρέθηκε απέναντι στις αντιφάσεις μίας ρητορικής επικοινωνιακού χαρακτήρα που είχε καλλιεργήσει προεκλογικά, κατηγορώντας τότε ότι το πρόβλημα το δημιουργεί δήθεν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η κυβέρνηση ήρθε σε επαφή με την πραγματικότητα, έστω και αργά. Το πρόβλημα διογκώθηκε και διευρύνθηκε τους τελευταίους 4- 5 μήνες, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δυσμενής» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι, «απαιτείται στρατηγική, σχεδιασμός, ετοιμότητα και κυρίως απαιτείται μία πιο ορθολογική αντιμετώπιση χωρίς ιδεοληψίες και εντάσεις που μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχουν».

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται από το πρωί στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της περιοδείας του για την προώθηση της καμπάνιας «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου.»
Η περιοδεία του ολοκληρώνεται στις 7μμ στο ξενοδοχείο «Grecotel» όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *