Σεμινάριο πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης διοργανώνει τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου το Ε.Κ.Α.Β. Κοζάνης και ο Δήμος Κοζάνης,  με την αρωγή του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης με θέμα: «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή».

Στόχος του σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού στις 4 το απόγευμα  στην Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού, είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα πρώτων βοηθειών.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του Γραφείου Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Κοζάνης, Γιάννης Παναγιωτίδης, έκανε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο «για να μάθει πόσο εύκολο είναι να βοηθήσει σε μία επείγουσα κατάσταση, σε ένα άνθρωπο που κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του», ενώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χαράλαμπος Τσεβεκίδης ανέφερε πως «εκδηλώσεις σαν αυτές που πρωτοστατεί αυτή τη στιγμή ο Δήμος Κοζάνης δείχνουν την κοινωνική ευαισθησία που έχει».

«Ο Δήμος Κοζάνης στην προσπάθειά του να είναι κοντά στους δημότες δραστηριοποιείται και σε αυτή την κατεύθυνση με ανάλογες εκδηλώσεις», είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κοζάνης, Μάρκος Φλώρος, ενώ ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης για θέματα υγείας, Αναστάσιος Σιδηράς, τόνισε ότι «στόχος της δράσης είναι η υιοθέτηση πρακτικών πρόληψης και προαγωγής της υγείας με βάση την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *