Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο σύγχρονα εργαστήρια πανελλαδικά, καθώς λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής στην εργαστηριακή διάγνωση νοσημάτων και στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενών και ευπαθών ομάδων. Εφαρμόζοντας τα διεθνή πρότυπα ποιότητας σε κάθε ένα από τα ειδικά ιατρικά τμήματά του, προσφέρουν έγκαιρα και αξιόπιστα αποτελέσματα εξατομικευμένα σε κάθε ασθενή ανάλογα με το νόσημα του και το ιατρικό του ιστορικό.

Στελεχώνονται με έμπειρο και καταρτισμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, που με την συνεχή επιμόρφωση του, διατηρεί σταθερά υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και βρίσκεται δίπλα στο ασθενή για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση και ενημέρωσή του.

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια διενεργούν ένα ευρύ φάσμα Διαγνωστικών εξετάσεων στα ακόλουθα τμήματά τους: Αιματολογικό, Βιοχημικό, Ανοσολογικό, Ορμονολογικό, Μικροβιολογικό, Μοριακής Βιολογίας.

Το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας αποτελεί τη νεότερη προσθήκη Διαγνωστικής Μονάδας του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. Όπως επισημαίνει η κα Βασιλική Πιτυρίγκα, Βιοπαθολόγος, Διευθύντρια των Διαγνωστικών Εργαστηρίων «στo πλαίσιo του οράματός μας για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον τομέα της ΠΦΥ, αξιοποιούμε τις διεθνείς πρωτοποριακές Μοριακές μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζουμε την πλέον έγκυρη, ολοκληρωμένη και ταχύτατη εργαστηριακή διάγνωση των λοιμώξεων που είναι ιδιαίτερα απαραίτητη σε πληθυσμούς βαρέως πασχόντων ασθενών».

Η κα Βασιλική Πιτυρίγκα, Βιοπαθολόγος, Διευθύντρια των Διαγνωστικών Εργαστηρίων

Η προσθήκη αυτού του τμήματος καθιστά πανελλαδικά τα διαγνωστικά εργαστήρια του ENHC πρότυπο ενός ολοκληρωμένου state of the art Διαγνωστικού Κέντρου καθώς είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες μοριακές αναλυτές πλατφόρμες.

Συγκεκριμένα, στα διαγνωστικά εργαστήρια του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center διατίθενται πλέον οι παρακάτω ταχείες μοριακές διαγνωστικές τεχνικές:

√  Η πλατφόρμα UNYVERO της Curetis έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να επιτρέπει την ταχεία και πολλαπλή μοριακή ταυτοποίηση του μεγαλύτερου αριθμού παθογόνων και γόνων αντιμικροβιακής αντοχής από μια ευρύτατη ποικιλία κλινικών δειγμάτων που υπερτερεί σημαντικά σε σχέση με τα παρόμοια αυτοματοποιημένα συστήματα που κυκλοφορούν παγκοσμίως.

√  Το σύστημα PhenoTM System (Accelerate Diagnostics, USA) αποτελεί ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα που προσφέρει:

Α) Έγκυρη μικροβιακή ταυτοποίηση και

Β) αντιβιόγραμμα με MIC (δυνατότητα ΑΜΕΣΟΥ καθορισμού δοσολογίας αντιβιοτικού) από θετικές καλλιέργειες αίματος (blood culture) εντός περίπου 7 ωρών. Το β χαρακτηριστικό προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο από την συγκεκριμένη τεχνολογία και κρίνεται απόλυτα σημαντικό, καθώς σε συντομότατο χρονικό διάστημα ο κλινικός ιατρός γνωρίζει το παθογόνο (μικροβιακή ταυτοποίηση) αλλά έχει και τη δυνατότητα να προχωρήσει άμεσα στη σωστή δοσολογία του φαρμάκου, παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή βοήθεια στον ασθενή όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.

√ Το σύστημα T2DX του οίκου T2 Biosystems (Η.Π.Α.) είναι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα τεχνολογίας μαγνητικού συντονισμού (T2MR), μοναδικό στο είδος του παγκοσμίως, το οποίο επιτρέπει την ταχύτατη και απευθείας από το αίμα ανίχνευση και ταυτοποίηση των παθογόνων μικροοργανισμών «ESKAPE», Μυκήτων του γένους Candida και γονιδίων αντοχής. Το σύστημα T2DX επιτρέπει στους θεράποντες εντατικολόγους και λοιμωξιολόγους να αποφασίσουν εντός 3-5 ωρών από την ώρα της έναρξης της σηψαιμίας το καταλληλότερο αντιμικροβιακό θεραπευτικό σχήμα, ή την αποκλιμάκωση της αντιμικροβιακής θεραπείας.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *