Είναι πλημμέλημα ή κακούργημα οι επιθέσεις  των καταληψιών στους αστυνομικούς με τσιμεντόλιθους, στο Κουκάκι; Οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση αποφάνθηκαν πως είναι πλημμέλημα και τους άφησαν ελεύθερους, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρέπεμψε στο υλικό της προανάκρισης από την αστυνομία. «Υποχρέωση του εισαγγελέα να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό» τονίζει στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Εισαγγελία Πρωτοδικών: Βάσει του υλικού της αστυνομικής προανάκρισης οι διώξεις

Αστυνομικοί που προσπάθησαν να ανοίξουν δίοδο στο κτήριο της οδού Ματρόζου που έχουν ανακαταλάβει νεαροί, δέχτηκαν από μπαλκόνια του πρώτου ορόφου, τσιμεντόλιθους και κάθε είδους αντικείμενα.

Το ίδιο σκηνικό σκηνικό επαναλήφθηκε λίγο αργότερα, το βράδυ του Σαββάτου, στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου, όπου έγινε η δεύτερη αστυνομική επιχείριση για την απομάκρυνση των 8 ατόμων που το είχαν ανακαταλάβει οκτώ άτομα για λίγες ώρες.

Στις εικόνες που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες και η Αστυνομία, αποτυπώνεται η σφοδρότητα των επιθέσεων που δέχτηκαν οι αστυνομικοί.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απάντησε σε όσους διατύπωσαν την άποψη πως οι καταληψίες έπρεπε να κατηγορηθούν για κακουργήματα.

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών: «Διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης. Μόνο αρμόδιο δε για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση».

Οι στολές και ο εξοπλισμός των αστυνομικών που καταστράφηκε κατά τις επιχειρίσεις στο Κουκάκι θα αντικατασταθούν άμεσα, με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ. Στις θέσεις της εισαγγελίας Πρωτοδικών απάντησε μέσω της ΕΡΤ και της εκπομπής 10 με την Όλγα Τρέμη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μίλησε για «δικαίωμα του τσιμεντόλιθου» και τόνισε ότι οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς και παρατήρησε ότι ο εισαγγελέας έπρεπε να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό.

Στις θέσεις της εισαγγελίας Πρωτοδικών απάντησε μέσω της ΕΡΤ και της εκπομπής 10 με την Όλγα Τρέμη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μίλησε για «δικαίωμα του τσιμεντόλιθου» και τόνισε ότι οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς και παρατήρησε ότι ο εισαγγελέας έπρεπε να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *