Ολοκληρώθηκε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις. Κλείνοντας την συζήτηση η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ ότι «διακατέχεται από την λογική της ήσσονος προσπάθειας» και υπεραμύνθηκε των διατάξεων του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι «βάζει τον πήχη υψηλότερα με σκοπό την στήριξη και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου».

Σημειώνεται, ότι ο Νίκος Φίλης απο το ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για ένα «νομοσχέδιο οπισθοδρομικό και αναχρονιστικό», η Χαρά Κεφαλίδου από το ΚΙΝΑΛ, ότι «προωθεί μια πολιτική αναξιοκρατίας και αδιαφάνειας» και με τον Γιάννη Δελή απο το ΚΚΕ, ότι «το σχολείο μετατρέπεται σε έναν εξεταστικό μαραθώνιο που θα χρυσοπληρώσουν οι γονείς και το Πανεπιστήμιο σε Ανώνυμη Εταιρεία».

Από την Ελληνική Λύση η κ. Ασημακοπούλου τόνισε «την ανάγκη χρηματοδότησης και στελέχωσης της Ειδικής Αγωγής» και η Σοφία Σακοράφα από το ΜΕΡΑ25 επισήμανε ότι «το δόγμα της κυβέρνησης και στην εκπαίδευση είναι η ατομική ευθύνη με την πρόοδο να εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση των οικογενειών».

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί και ψηφιστεί στην ολομέλεια την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ανδρέας Μαραθιάς

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *