Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται τον βραβευμένο με Grammy αρχιμουσικό Κρίστοφ Έσενμπαχ , στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 20:30.

Ο παγκοσμίου φήμης μαέστρος έχει κατακτήσει ορισμένα από τα πλέον αναγνωρισμένα βραβεία ως πιανίστας αλλά και αρχιμουσικός, μεταξύ τω ν οποίων και τα German Critics Award, MIDEM Classical Award και Leonard Bernstein Prize. Σε λίγες μέρες, ο θρυλικός Κρίστοφ Έσενμπαχ, φτάνει στην Αθήνα για να συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Διευθύνοντας ένα πρόγραμμα, το οποίο συνδέει νοηματικά τον Κύκλο Μάλερ και τον Κύκλο 250 χρόνια Μπετόβεν, που αποτελούν κορυφές του φετινού καλλιτεχνικού προγράμματος.

Η πολυαναμενόμενη συναυλία, ανοίγει με την τιτάνια Πρώτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, η οποία ξεχωρίζει για την καθηλωτική δραματικότητα, αλλά και την πηγαία συναισθηματική ένταση. Συνεχίζει, με το θεμελιώδες -για το πιανιστικό ρεπερτόριο- Πέμπτο Κοντσέρτο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, γνωστό και ως Αυτοκρατορικό. Έργο έντονης εκφραστικότητας και ιδιαίτερων σολιστικών απαιτήσεων, με το οποίο θα αναμετρηθεί ο πάντα γοητευτικός πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος. Όλοι οι συντελεστές της συναυλίας συμμετέχουν αφιλοκερδώς ενώ τα έσοδα θα δοθούν στην Ένωση Μαζί για το Παιδί. Αυτή είναι η επιθυμία του Κρίστοφ Έσενμπαχ ο οποίος στηρίζει τα προσφυγόπουλα καθώς και ο ίδιος υπήρξε κάποτε ένα από αυτά. Επιθυμία, την οποία αγκάλιασαν τόσο η Ορχήστρα όσο και ο σολίστας.

Έχουν πει

Κρίστοφ Έσενμπαχ:
Τα περισσότερα έργα του Μπετόβεν αλλά και οι Συμφωνίες του Μάλερ αποτελούν δείγματα σπουδαίας μουσικής, γιατί προσεγγίζουν την τέλεια ισορροπία. Ο δικός μου ρόλος, το καθήκον του αρχιμουσικού, είναι να αναδείξει αυτή την υψηλή ποιότητα των αριστουργηματικών συνθέσεων.
Βασίλης Βαρβαρέσος:
«Η κλασική μουσική δεν χρειάζεται υπερασπιστή, γιατί μιλά για τον εαυτό της και το ακροατήριο έχει πλήρη επίγνωση. Ο ρόλος των ερμηνευτών είναι να παίζουν καλά. Επίσης, πιστεύω ότι οι σπουδαίοι συνθέτες πρέπει να επανεξετάζονται και να επαναπροσεγγίζονται ανά πάσα στιγμή. Οι μουσικοί πρέπει να γνωρίζουν πώς να επαναφέρουν τα έργα τους στο προσκήνιο, γιατί ο κόσμος μπορεί να κινείται και τα πράγματα ν’ αλλάζουν, αλλά αυτοί οι δημιουργοί συνεχίζουν να έχουν κάτι να πουν.»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770–1827)

Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 5 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 73 «Αυτοκρατορικό»

ΓΚΟΥΣΤΑΒ ΜΑΛΕΡ (1860–1911)

Συμφωνία αρ.1 «Τιτάν»

ΣΟΛΙΣΤ

Βασίλης Βαρβαρέσος, πιάνο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Κρίστοφ Έσενμπαχ

19:45: Εισαγωγική ομιλία για τους κατόχους εισιτηρίων.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ -Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 στις 20:30

Πληροφορίες
Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στην Ένωση Μαζί για το Παιδί.

Τιμές εισιτηρίων: 35 ευρώ, 25 ευρώ, 20 ευρώ, 15 ευρώ και 10 ευρώ(εκπτωτικό)
Προπώληση από 24 Ιουλίου 2019

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *