Το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Η ιστορία του Θεού» (The Story of God), παραγωγής ΗΠΑ 2016-2017, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν –σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, στις 17:00.

O βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν με την κάμερα της εκπομπής, διεξάγει μια έρευνα για να ανακαλύψει πώς αντιλαμβάνονται οι περισσότερες θρησκείες τη ζωή μετά θάνατον και πώς ορίζεται η πράξη της δημιουργίας, σε μια προσπάθεια να βρει απαντήσεις σε διάφορα μεγάλα ερωτήματα που προβληματίζουν όλη την ανθρωπότητα.

Πρόκειται για μια επική σειρά που εξετάζει πώς η θρησκεία έπαιξε το δικό της ρόλο στην Ιστορία του κόσμου και πώς συνεχίζει να επηρεάζει τη ζωή μας καθημερινά, ανεξάρτητα από το Θεό που πιστεύουμε ή δεν πιστεύουμε.

Ο Μόργκαν Φρίμαν ταξιδεύει σε κάποιες από τις ιερότερες πόλεις του κόσμου, από τις Πυραμίδες μέχρι το ιερό δέντρο του Βούδα και τα χαλάσματα του Θόλου του Βράχου στην Ιερουσαλήμ.

Συναντά ανθρώπους με διαφορετικά πιστεύω και συζητεί με θρησκευτικούς ηγέτες, επιστήμονες, ιστορικούς και αρχαιολόγους σε μια προσπάθεια να κατανοήσει πώς εξελίσσεται η θρησκεία και προσαρμόζεται στις ανάγκες της κοινωνίας που συνεχώς αλλάζει και ταυτόχρονα τον τρόπο που η θρησκεία έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της κοινωνίας.

Προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις σε ερωτήματα που προβλημάτισαν, τρομοκράτησαν και αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους εμάς από την πρώτη στιγμή, όπως η δημιουργία του κόσμου και η πίστη ότι ο κόσμος θα καταστραφεί την ημέρα της Αποκάλυψης.

Αυτή η εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ μάς ταξιδεύει σε χιλιάδες χρόνια Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Θεολογίας. Ταυτόχρονα, αποτελεί και προσωπική αναζήτηση του Μόργκαν Φρίμαν μέσα από συζητήσεις με σαμάνους, ιερείς, ιμάμηδες και πιστούς, προκειμένου να ανακαλύψει τι σημαίνει Θεός για όλους τους κατοίκους του πλανήτη μας και να δείξει ότι, παρά τις όποιες εμφανείς διαφορές μας, τα πιστεύω μας έχουν πολύ περισσότερα κοινά από όσα μπορούμε να φανταστούμε.

 

Ημερομηνία μετάδοσης: Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, στις 17:00
(B΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 1ο: «Ο Εκλεκτός»
(The Chosen One)

Σχεδόν σε κάθε θρησκεία υπάρχει κάποια μορφή που θεωρείται ο Εκλεκτός του Θεού.

Οι μουσουλμάνοι έχουν τον Μωάμεθ, οι χριστιανοί έχουν τον Ιησού, οι Εβραίοι έχουν τον Αβραάμ και τον Μωυσή.

Ποια ανάγκη καλύπτουν αυτοί οι Εκλεκτοί και πώς καθοδηγούν στα ζητήματα πίστης;

Ο Μόργκαν Φρίμαν αναζητεί τους «εκλεκτούς» των ημερών μας, όπως το αγόρι από την Αμερική που θεωρείται η ενσάρκωση Βουδιστή Λάμα.

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *