Συνεχίζονται και εντατικοποιούνται σιγά-σιγά οι κοπές των Interdonato στα λεμόνια, με την Αχαΐα και την Κορινθία στην πρώτη γραμμή της καλλιέργειας και τις ροές ακόμη συγκρατημένες. Οι ποσότητες που κόβονται αυτή την πρώτη περίοδο της συγκομιδής προορίζονται για την εγχώρια αγορά, ενώ έμποροι και παραγωγοί έχουν το βλέμμα στραμμένο στις αγορές που απευθύνονται οι εξαγωγές.

«Ήδη εκδηλώνεται αυξημένο ενδιαφέρον για παραγγελίες από τις αγορές του εξωτερικού, όπου κατευθύνεται συνήθως το ελληνικό λεμόνι, κυρίως βαλκανικές χώρες, αλλά και αλλού», μας είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιάτου-Τραγάνας, Χρήστος Γεώργας.

Η τιμή αυτή την εβδομάδα διαμορφώνεται στα 80 λεπτά για το λεμόνι των περιοχών καλλιέργειας στην Κορινθία, και ο παραγωγός και συνεταιριστής τόνισε ότι έχει μεγάλη σημασία, όταν ξεκινήσουν οι εξαγωγές, το προϊόν να βρίσκεται σε καλό επίπεδο τιμών στην εγχώρια.

Σημείωσε ότι αυτή την περίοδο η τιμή δέχεται πιέσεις από εισαγωγές μεγάλων φορτίων από την Τουρκία, «τα οποία, όπως μαθαίνουμε, δεν σταματούν στη Θεσσαλονίκη, αλλά “κατεβαίνουν” και στην αγορά της Αθήνας».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *