Νέο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας που θα διαρκέσει ένα μήνα, θα ανακοινώσει στις 15.00 ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε την Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης στόχος της κυβέρνησης παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown με προσπάθεια να διατηρηθεί σε έναν σημαντικό βαθμό ανοιχτή η οικονομική δραστηριότητα. Τα μέτρα αναμένεται να περιλαμβάνουν ευρεία χρήση μάσκας παντού, ακόμη και σε Περιφέρειες με λίγα κρούσματα, μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και παράλληλη απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 12.30 το βράδυ.

Το σχέδιο θα δίνει έμφαση στην τηλεργασία και θα συμπληρώνεται από μέτρα ανακούφισης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που θα επηρεαστούν περισσότερο με στόχο να μην προκαλούνται φαινόμενα συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς.

Τα πρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων θα εξειδικεύσει αργότερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ στις 6 το απόγευμα αναμένεται και η ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Μοιράσου το άρθρο:Source link