Προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς τα στοιχεία για τα κρούσματα στην Αττική καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης, ο υπ. Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, «η προσοχή μας είναι στραμμένη στην Αττική, που είναι μια πολύ μεγάλη περιφερειακή ενότητα» Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ακόμα ότι τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντοπίζονται σε Δυτ. Αττική, Βοιωτία, Λέσβο, Κάλυμνο, Ροδόπη, Αργολίδα και Χαλκιδική. 

Επίσης, έκανε γνωστό ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών είναι 657 κρούσματα την ημέρα, η μέση ηλικία είναι τα 46 έτη, με αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 35-54 ετών.

Πρόκειται για στοιχεία που μας προβληματίζουν σημείωσε ο υπ. Υγείας και υπενθύμισε για μια ακόμα φορά τη σημασία της χρήσης μάσκας και των αντισηπτικών καθώς και την τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων ασφαλείας.

Σχετικά με τις ΜΕΘ είπε ότι μειώνεται η κάλυψη τους, αλλά όχι με ικανοποιητικό ρυθμό, ενώ κλείνοντας την τοποθέτησή του ευχήθηκε κουράγιο, δύναμη και λίγη υπομονή για να τα καταφέρουμε.

Σχετικό Άρθρο: Κορονοϊός: 671 νέα κρούσματα, 271 στην Αττική και 69 στη Θεσσαλονίκη

Μοιράσου το άρθρο:Source link