Στην τελική ευθεία για τις εκλογές για τα συντονιστικά όργανα στις 69 νομαρχιακές σε όλη τη χώρα και στις κλαδικές που υπάρχουν στο λεκανοπέδιο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με στελέχη του τα οποία τρέχουν την όλη διαδικασία, μέσα στον Ιανουάριο θα διεξαχθούν εκλογές σε περίπου δέκα εξ αυτών, ενώ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να εκλεγούν τα συντονιστικά σε όλες τις οργανώσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Σταμάτης Σακελλίων, τόνισε πως θα προχωρήσουν οι διαδικασίες, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και για τις ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν, με όποιον τρόπο.

«Η πανδημία του κορονοϊού μας έχει στερήσει την άμεση επαφή με τον κόσμο. Ειδικά θέλουμε να εκφρασθεί ο κόσμος που μας αγκάλιασε μετά τις εκλογές και μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο αριθμό και να καταφέρουμε να κάνουμε και το συνέδριό μας. Ωστόσο, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και σύντομα ξανά πρωθυπουργός πιστεύω, κάνει περιοδείες σε περιοχές της Ελλάδας και αφουγκράζεται τον κόσμο.

Η ύφεση έχει φτάσει σε διψήφιο νούμερο, οι πολίτες αρχίζουν και δείχνουν και στις δημοσκοπήσεις πως δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Αν και στην αρχή –όπως θα γινόταν όποιος και να ήταν στην εξουσία-, συσπειρώθηκαν στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σας τονίζω πως σε 6 μήνες από τώρα τα πράγματα θα είναι δραματικά στην Ελληνική Οικονομία και στα Νοικοκυριά που ασφυκτιούν και αυτό προφανώς θα ξεσπάσει και θα αναζητηθούν ευθύνες από την κυβέρνηση. Συνεπώς θα είναι διαφορετικά και για την κυβέρνηση και μάλιστα πολύ δύσκολα», υπογράμμισε ο κ Σακελλίων.

Σε ό,τι αφορά το κλίμα εσωστρέφειας και τις …νέες τάσεις, ομπρέλες, ΡΕΝΕ , που διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό πως ταλαιπωρείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος αντέτεινε το εξής:
«Εμείς στην Αριστερά χρόνια τώρα πάντα συζητάμε όλες τις απόψεις και τις ιδέες. Αυτό για εμάς είναι σημάδι Υγείας! Θα χαρακτήριζα το κλίμα ήρεμο και προσυνεδριακό. Πολλοί συστημικοί δημοσιογράφοι και το σύστημα θα ήθελε να παρουσιάζει έναν Τσίπρα αποδυναμωμένο και να καλλιεργεί κλίμα πάνω σε αυτό. Τα πράγματα προφανώς δεν είναι έτσι και αυτό που λέμε όλοι, είναι πως τη δεύτερη φορά Αριστερά δεν θα είναι το ίδιο. Αυτό για να το λάβουν υπόψιν τους», επεσήμανε με νόημα ο κ. Σακελλίων.

Στην ερώτηση αν βλέπει εκλογές μέσα στο 2021, ο κ. Σακελλίων απάντησε πως δεν αποκλείει τίποτα. «Πιστεύω πως ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να ‘κάψει’ την απλή αναλογική και όταν επιτρέψουν οι συνθήκες ίσως σε μια καλή συγκυρία για αυτόν, θα κάνει εκλογές. Θέλω να πιστεύω πως τα κόμματα της Αριστεράς θα καταφέρουν να συγκροτήσουν μια προοδευτική κυβέρνηση», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Σακελλίων.

Μοιράσου το άρθρο:Source link