Την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν δημοσιεύματα του τύπου που κάνουν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανήλικων παιδιών στο Παίδων Αγία Σοφία από εργαζόμενο.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος των ανηλίκων.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας απολογείται 50χρονος τραυματιοφορέας από το νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” εις βάρος του οποίου υπάρχει καταγγελία ότι ασέλγησε σε οκτάχρονο κορίτσι ενώ αυτό βρισκόταν σε μέθη, προκειμένου να υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση.

Διαβάστες επίσης Καταγγελία – σοκ για ασέλγεια σε 8χρονη από τραυματιοφορέα του Παίδων

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, την καταγγελία έκανε εργαζόμενος στο νοσηλευτικό ίδρυμα, σε βάρος του συναδέλφου του. Η υπόθεση, που φαίνεται να αφορά δύο περιπτώσεις ανηλίκων, ενώ ο καταγγελλόμενος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες για το περιστατικό.

Ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας σε ανάρτησή του αναφέρει πως ο φάκελος είναι στα χέρια του Εισαγγελέα και ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, αναφέρει.Source link