Την παραπομπή σε δίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα 18 κατηγορουμένων για τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της Folli Follie, τις πλαστογραφίες και την εξαπάτηση των επενδυτών προτείνει η εισαγγελέας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Με την υπ αριθμόν 1297/2021 πρόταση της που αριθμεί 616 σελίδες, η Ελένη Μιχαλοπούλου εισηγείται να παραπεμφθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 21 εκ των 31 προσώπων που αρχικά είχαν διωχθεί. Μεταξύ αυτών είναι και οι 4 καταζητούμενοι των ελληνικών αρχών. Για 8 κατηγορουμένους η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή τους, ενώ για 2 να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Για τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γιο του Τζώρτζη προτείνεται η παραπομπή τους για 5 κακουργήματα:  απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Eπιπλέον για τον πατέρα Κουτσολιούτσο προτείνεται η παραπομπή για το αδίκημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Για τρία κακουργήματα προτείνεται να δικαστεί η Καίτη Κουτσολιούτσου: απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Το δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει για το πόσοι και ποιοι από τους κατηγορούμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

 

 

 Source link