Επιστροφή στα θρανία από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, με αρνητικό αυτοδιαγνωστικό τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων. Όλα είναι έτοιμα, στις σχολικές διευθύνσεις προκειμένου να υποδεχθούν, με ασφάλεια, την σχολική κοινότητα.

Aπό τη Δευτέρα επανεκκινούν τα δια ζώσης μαθήματα και στα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων. Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου όπως και τα ωδεία.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η νέα υπουργική απόφαση με τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00».
Σύμφωνα με το άρθρο 1 της ΚΥΑ, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 θεσπίζονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης (αυξημένου κινδύνου και πολύ αυξημένου κινδύνου). Πρόκειται για άλλο ένα βήμα προς την κανονικότητα με την κυβέρνηση να ανακοινώνει την απελευθέρωση κι άλλων δραστηριοτήτων.Source link